logo Dekorace.cz

Vyřešte zatemnění svých oken vkusně, prakticky a hlavně bez vrtání!

Dvě mouchy jednou ranou? Proč ne! S chytře vymyšleným zatemněním vašich oken získáte nejen vkusné řešení, jak se chránit před slunečními paprsky a nežádoucími pohledy, ale při správném výběru můžete využít praktických termoizolačních vlastností žaluzií či rolet.

Zatemňovací rolety přinášejí řadu výhod

Pokud chcete využít potenciál rolet naplno, pak byste měli zvážit variantu PLISSÉ DUO s ohledem na stínění s termoizolací. Tyto rolety jsou totiž dvouvrstvé a jejich provázky jsou umístěny uvnitř, takže nejsou viditelné a nějak nenarušují celkovou estetiku. Uvnitř vrstev je látka opatřena stříbrnou fólií, která posiluje termoizolační vlastnosti.

Z lícové strany je látka dostupná v různých odstínech, takže si můžete vybrat barvu, která nejlépe ladí s vaším interiérem. Z rubové strany je látka vždy bílá, což zajišťuje optimální odraz světla a dodatečné zastínění. Všechny rolety jsou vyráběny na míru a jejich systém zavěšení na okenní křídlo nevyžaduje žádné vrtání do okenního rámu. To usnadňuje instalaci a chrání vaše okna před poškozením.

Snadno zapadnou do vašeho interiéru

Bojíte se, že by zatemňovací rolety narušily váš pečlivě navržený interiér? Tyto obavy můžete hodit za hlavu! Ať už jste zastánci moderny a neutrálních barev nebo máte naopak rádi hřejivé a barevné prostory, v obou případech můžete vybrat takové zatemňovací rolety, které celkový dojem podtrhnou.

Nejdříve byste si měli uvědomit, z jakých látek by vaše rolety měly být. Poté si můžete snadno zažádat o vzorky látek zdarma. Díky tomu si budete moci vybrané látky osahat a jednotlivá provedení jednoduše porovnat s barvami ve vašem interiéru.

Vybírat můžete například z různých hnědých a béžových odstínů, ale také z modrých, zelených či růžových variant. Pokud preferujete tmavší barvy, pak je pro vás ideální tmavě šedá roleta. Naopak do dětských pokojů se kromě hřejivých odstínů zelené, modré a růžové hodí například roleta s motivem nebe a obláčků.

Plissé není figura v baletu

Říkáte si, co je to plissé? Možná vám to zní spíš jako baletní figura než jako druh rolety. Plissé rolety však představují elegantní a funkční řešení pro vaše okna. Na rozdíl od klasických žaluzií umožňují plissé rolety variabilní nastavení – nestahují se jen od vrchu dolů jako klasické žaluzie, ale můžete je posunout i doprostřed okna nebo třeba zastínit pouze jeho spodní část. To vám dává mnohem větší kontrolu nad tím, kolik světla a soukromí si přejete v daný moment mít.

Plissé rolety jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí kombinovat styl s praktičností. Díky své konstrukci se snadno přizpůsobí různým typům oken, včetně střešních, a jejich instalace je jednoduchá. Navíc jsou dostupné v široké škále barev a vzorů, takže si můžete vybrat takové, které nejlépe odpovídají vašemu vkusu a celkovému stylu vašeho interiéru.

Další zajímavé články

Nepřehlédněte

Gumová podmiska pod květináč ø 25 cm Coaster – Esschert Design

199 Kč
Shop

Dřevěná budka pro sýkorky – Esschert Design

709 Kč
Shop

Pěstírna z recyklovaného plastu Tomato Bag – Esschert Design

539 Kč
Shop

Olejová lampa z terrazza (výška 15,5 cm) – Esschert Design

789 Kč
Shop

Kovová zahradní soška Deer – Esschert Design

1 709 Kč
Shop

Betonová olejová lampa (výška 16 cm) – Esschert Design

449 Kč
Shop